Menu Sluiten

Welke SPSS analyse/test moet ik gebruiken?

Dit is misschien de moeilijkste stap.
Welke statistische test/analyse voor jouw onderzoek de juiste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is ook de reden dat je niet zomaar kunt opzoeken in een artikeltje wat de juiste is.

// update: Nederlandstalige versie met toelichting en FAQ.

Gelukkig is er een tooltje waarbij je (in de stijl van ’21 questions’) een aantal vragen wordt gesteld over je onderzoeksontwerp en je de datatypen van je variabelen . Op basis van de antwoorden die je geeft op deze vragen worden statistische test/analyse uitgesloten tot je de juiste statistische test overblijft

Je kunt gebruik maken van het tooltje op github.com/stevenpeutz gewoon in je browser, je hoeft niets te downloaden oid :)

welke significantie test, spss
Free en open source, github.com/stevenpeutz

Het voorbereidend werk voor deze stap heb je al gedaan in:

Dit betekent dat je weet (of kunt opzoeken m.b.v. stap 1) uit welke schaaltypen jouw onafhankelijke (predictor) en afhankelijke (outcome) variabelen bestaan.

-> Nu de juiste statistische test vinden: github.com/stevenpeutz


Further description can be found in this Linkedin article: https://www.linkedin.com/pulse/statistical-tests-when-use-which-steven-b-peutz


welke analyse in spss, spss uitbesteden icoon. Hulp bij scriptie

Lukt het je toch niet om de juiste statistische analyse in SPSS te kiezen, toe te passen of heb je moeite met het interpreteren van de SPSS output? Of zijn er andere onderdelen bij het schrijven van je scriptie waar je tegen aanloopt? Overweeg dan ook eens het om betaalde hulp in te schakelen. Je kunt bij scriptiemaster.nl heel eenvoudig een vrijblijvend (en gratis) advies gesprek aanvragen.

Scriptie hulp partner 2, preview

 Gebruik professionele hulp bij scriptiemaster.

tips voor lastige statistiek

Partner voor uitbesteden SPSS resultaten en rapporteren

Laat je scriptie schrijven tegen betaling (engelstalig)

 Terug naar het overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *