Welke SPSS analyse/test moet ik gebruiken?

Welke analyse/test moet ik (in SPSS) toepassen?

Dit is misschien de moeilijkste stap. Het kan -met een beetje geluk- echter ook de minst tijdrovende zijn. Welke statistische test/analyse voor jouw onderzoek de juiste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is ook de reden dat je niet zomaar kunt opzoeken in een artikeltje wat de juiste is.

Gelukkig is er een soort wizard gemaakt waarbij in de stijl van het ’21 questions spel’ je 7 (of minder) vragen wordt gesteld over je onderzoek (1 of 2 eindvariabelen? Welke meetschaal is je afhankelijke variabele? etc). Op basis van de antwoorden die je geeft op deze vragen worden statistische test/analyse uitgesloten tot je de juiste statistische test hebt gevonden.

Je kunt gebruik maken van een tooltje op stevenpeutz.info/7questionsorless gewoon in je browser, je hoeft niets te downloaden oid 🙂

choosing the right SPSS analysis
De code is in te zien op github.com/stevenpeutz

 

Het voorbereidend werk voor deze stap heb je al gedaan in
stap 1′ (data naar SPSS importeren)
en ‘stap 2’ (Meetschalen. Data Assumpties & Pre-tests), dat scheelt.
Dit betekent dat je weet (of kunt opzoeken m.b.v. stap 1) uit welk(e) schaaltype(n) jouw onafhankelijke (predictor) en afhankelijke (outcome) variabele(n) bestaan.


welke analyse in spss, spss uitbesteden icoon. Hulp bij scriptieLukt het je toch niet om de juiste statistische analyse in SPSS te kiezen, toe te passen of heb je moeite met het interpreteren van de SPSS output? Of zijn er andere onderdelen bij het schrijven van je scriptie waar je tegen aanloopt? Overweeg dan ook eens het om betaalde hulp in te schakelen. Je kunt bij scriptiemaster.nl heel eenvoudig een vrijblijvend (en gratis) advies gesprek aanvragen.

Scriptie hulp partner 2, preview

 Gebruik professionele hulp bij scriptiemaster.

tips voor lastige statistiek

Partner voor uitbesteden SPSS resultaten en rapporteren

Laat je scriptie schrijven tegen betaling (engelstalig)

Voor meer informatie over statistiek met SPSS adviseren we ‘Discovering Statistics with SPSS’ van Andy Field.  |  Terug naar het overzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *